Faaliyetler

Garden Mobilya'dan Bir İlk

2014-01-28 16:59:24

Garden Mobilya, Türki'yenin Kereste Pazarı Balıkesir'in Dursunbey İlçesinden Dünya'ya açılıyor. Piknik masalarından Köpek kulubelerine, Salıncak Tahteravalli'den çocuk oyun gruplarına, Mini Golf sahalarından Kamelya ve Ahşap evlere kadar geniş ürün yelpazesine sahip Garden Mobilya, sizlerin sağlığı ve güvenliğini de ön planda tutuyor.


Ahşap ev uygulamalarında İç ve dış cephelerde isteğe bağlı Yangın geciktirici cila sistemleri ile sizlerin güvenliğini düşünen Garden Mobilya kalite ve uygun fiyatları ile size bir telefon kadar yakın.


YANGIN GECİKTİRİCİ CİLA SİSTEMLERİ



Ahşabın hemen tutuşmasını önleyerek yangının ilerleme hızını azaltan ve toksik duman çıkarmayan Sayerlack Yangın  Geciktirici Cila Sistemleri, insanların topluca bulunduğu kapalı ve riskli mekanlarda yangına karşı ek güvenlik sağlıyor: Mekanın güvenli biçimde boşaltılması için gereken zamanı kazandırıyor.


Tüm iç mekan ahşap yüzeylerde uygulanabilen Sayerlack Yangın Geciktiriciler ile güvenliğiniz ön planda.


Sayerlack Yangın Geciktirici Cilalar çünkü:

•    Uluslararası geçerliliği olan sertifikalara sahip,

•    Ahşap koruma teknolojilerinde dünya lideri Arch tarafından üretildi,
•    Kaliteli bir ciladan beklediğiniz tüm niteliklere sahip,
•    Üstelik  Türkiye’de, 1997’den beri arkasında Hemel var.



 Sayerlack Yangın Geciktirici Cila Sistemleri:

(1)    Şeffaf cila sistemi (TA) : TU 22- dolgu verniği
 TZ 22xx – son kat cila (mat, ipekmat,parlak)
(2)    Beyaz lake sistemi (TB) : TU 22/13 – beyaz astar
 TZ 22xx/13 – son kat beyaz boya (mat, ipekmat,parlak)
(3)    Renkli lake sistemi (TC) : TU 22/13 – beyaz astar
 TZ 22xx/xx – son kat renkli boya (mat, ipekmat,parlak)
(4)    Su bazlı lake sistemi (TD) : AF 22/xx –beyaz astar ve renkli lake son kat (mat)


Neden yangın geciktirici?

Bir yangın başladığında alevlerin yayılmasını önlemek için kazanılan her saniye insan hayatını kurtarmak için çok belirleyicidir. Yangın geciktirici cilaların kullanım amacı da insanların toplu olarak bulundukları kapalı mekanlarda yangın çıktığı anda tahliyeyi sağlayacak yeterli zamanı sağlamaktır. Böylece bu tip cilaların kullanılma nedeni de ortaya çıkmaktadır: "Alevin yayılma hızının yavaşlatılması."


Yangın nasıl oluşur ve yayılır?

Kapalı bir mekanda yangın çıktıktan kısa bir süre sonra ısı birkaç yüz dereceye ulaşır. Metal, çok iyi bir ısı iletkeni olduğundan yangın sırasında bütün mekanik dayanım özelliğini kaybederek çöker. Ancak, ahşap iyi bir iletken olmadığından mekanik özelliklerini kaybetmeden yangın süresince metallere göre uzun süre dayanımını sürdürür. Alev ve ısı yüzeyde bir karbon tabakası oluştururak alevin iç kısımlara yayılmasını azaltır. Sanıldığının aksine ahşap yapılar çelik/betonarme yapılara göre daha güvenlidir.

Estetik ve fonsiyonellik Ahşap çok estetik bir malzemedir. Bu nedenle yangın geciktirici verniklerin hem yangına karşı koruyuculuk hem de estetik özellikleri birleştirmeleri gerekir: "Koruma + yüzey performansı". Üreticilerin ihtiyaçları sadece standartlara uymaya yönelik olmayıp estetik ve fonksiyonelliği de kapsar. Bu iki faktör, Sayerlack'a yangın geciktirici ürünlerin formülasyonundan üretimine yol göstermiştir.

Standartlar ve sertifikalar İtalyan standartları kaplama ve panelleri, yer döşemesi ve asma tavanları, tefriş ve oturma gruplarını gözönüne alarak bu ürünleri yangına dayanıklılık açısından 6 sınıfa ayırır: Sınıf 0 alev almayan, Sınıf 5 kolaylıkla yanabilen. Kapalı bir mekandaki yangında sıcaklık çok yüksek seviyelere ulaşır. Mevcut ahşap malzemeler de gaz yaymaya başladıkları için yangının ilerlemesi hızlanır. Yangın dayanıklılığı Sınıf 1 olan cilalar aleve maruz kalan ahşabı en iyi koruyan ürünlerdir.

Sayerlack yangın geciktirici cilalar resmi laboratuvarlarda test edilerek Sınıf 1 olarak sertifikalandırılmışlardır . Dolayısıyla ahşabı aleve karşı mükemmel şekilde koruyarak yangının ilerlemesini ve yayılmasını etkili bir şekilde geciktirir.

 
Sayerlack yangın geciktirici cilaların etkinliği şu standart ve belgelerle kanıtlanmıştır:


•  İtalya: UNI 9796 Class 1
•  İngiltere: BS 476 Part 7 - Class 1 ve BS 476 Part 6- Class 0
•  İspanya: UNE 23.727-90 Class M1


Sayerlack yangın geciktirici cilaların etkisi 2 aşamalıdır. 200 dereceye kadar normal bir yangın geciktirici etkisi gösterirken, 200 dereceden sonra bu etkiye ek olarak film tabakası köpürüp birkaç santimetre kabarır, yüzeyde karbonlaşarak alevin ilerlemesini geciktirir.

Garden Mobilya

Firmamız 1968 yılında Türkiye’nin kereste pazarı Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde kurulmuştur. Özbal Orman Ürünleri olarak kereste üretimi ve imalatı yapan firmamız ahşap uygulama alanındaki deneyimi ile Bahçe Mobilya sektöründe Garden Mobilya olarak yerini almıştır.

Ahşap sağlıktır anlayışı ile kaliteden ödün vermeden sizlere keyifli mekanlar sunmayı amaç eden firmamız uygun fiyat ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktadır.

Hammadde üretiminden ahşabın işlenmesine kadar tüm evrelerin gerçekleştiği 3800 metrekarelik alanda sizleri ahşabın büyülü dünyasına götürmek için gece gündüz çalışıyoruz.

DOĞAYA VE İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VERMEYEN KİMYASAL MADDELERDEN UZAK BİR ÜRETİM YAPMAKTAYIZ ! UNUTMAYIN AHŞAP SAĞLIKTIR !

Piknik masalarından Ahşap evlere, Kamelya ve Perguleden Köpek kulubelerine, Masa sandalyeden Salıncak ve yürüyüş yollarına AHŞAP'A DAİR HERŞEYİN ADRESİ...

gardenmobilya.com 0850 302 78 33


GARDEN MOBİLYA


 Sipariş : 0 850 302 78 33
 Keresteciler sitesi No:81 Dursunbey / BALIKESİR
 Tel&Fax : 266 662 3908
 Gsm : 532 414 4353
 e-mail : ercanbal@dursunbey.com
 ercanbal@gardenmobilya.com
 garden@gardenmobilya.com
 web : www.gardenmobilya.com